Ajankohtaista

Uutisia

 • T&k-vähennys etenee – liitto jätti lausuntonsa
  Lakialoite laeiksi tutkimus- ja kehittämistoiminnan menoihin perustuvista lisävähennyksistä verotuksessa etenee eduskunnassa. Lakialoite oli keskiviikkona 30. marraskuuta eduskunnan verojaoston käsittelyssä. Taloushallintoliitto jätti lakialoitteesta oman lausuntonsa. Lausunnot on koottu eduskunnan verojaoston verkkosivuille The post T&k-vähennys etenee – liitto jätti lausuntonsa appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry. Lue lisää »
 • Voiko pikkujoulujen kulut vähentää verotuksessa?
  Pikkujoulukausi on vilkkaimmillaan, joten on hyvä palautella mieleen henkilökunnan virkistystilaisuuksien verotuskysymyksiä niin tuloverotuksen kuin arvonlisäverotuksen näkökulmasta. The post Voiko pikkujoulujen kulut vähentää verotuksessa? appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry. Lue lisää »
 • Virvoitusjuomille uusi valmistevero
  Ehdotettujen veromuutosten tavoitteena on ohjata kulutusta ja tuotantoa korkean sokeripitoisuuden juomista vähemmän sokeria sisältäviin juomiin. The post Virvoitusjuomille uusi valmistevero appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry. Lue lisää »

Yrittäjille

 • Miten saat salattua verotietosi
  Joskus käy niin onnellisesti, että yrittäjä saa myytyä yrityksensä ja saa siitä jopa rahaa. Lopullinen raha on usein varattu yrittäjän eläkepäivien tueksi. Meistä jokainen tietää, että eläkevakuutusmaksut on maksettu ehkä hieman niukkoina ja eläkettä ei juurikaan ole. Tuon verotiedon ilmitulo seuraavan syksyn loppukuukausina onkin sitten joillekin yllätys. Jos haluttaisiin keksiä… Lue lisää »
 • Muista nämä määräaikaisissa alv-muutoksissa: sähkön myynti ja henkilökuljetukset
  Sähkön myyntiin sähköön sovellettava arvonlisävero alenee määräaikaisesti 24 prosentista 10 prosenttiin joulukuun ensimmäinen päivä ja on voimassa huhtikuun loppuun 2023. Lisäksi kotimaan henkilökuljetusten arvonlisävero muuttuu nykyisestä 10 prosentista nollaverokannan alaiseksi vuoden 2023 alusta huhtikuun loppuun. The post Muista nämä määräaikaisissa alv-muutoksissa: sähkön myynti ja henkilökuljetukset appeared first on Suomen Taloushallintoliitto… Lue lisää »
 • Polttoainetuen haku: toimi näin
  Polttonesteiden hinnannousua kompensoiva polttoainetuki tulee haettavaksi marraskuun ajaksi. Polttoainetukea haetaan Yritysrahoituksen hakeminen-valtuudella eli samalla kuin aiemmin haettavissa ollutta kustannustukea. The post Polttoainetuen haku: toimi näin appeared first on Suomen Taloushallintoliitto ry. Lue lisää »